24 April 2015

Alexandra Corbu: Poveștile din spatele poveștilor sau cum perseverența te duce mai departe!

Dacă pe Alexandra o veți vedea la unul dintre evenimentele GEYC, cel mai probabil va fi în spatele unui aparat DSLR. La câteva minute după, o veți vedea calmă, neperturbată de zgomotul infernal din sală (uneori metodele non-formale fac ca activitățile să devină foarte zgomotoase) stând pe Facebook. Da, ați citit bine: stând pe Facebook! (actualizând paginile evenimentelor, postând fotografii, răspunzând reacțiilor vizitatorilor canalelor noastre de comunicare). Alexandra este Marketing Communications Responsible în cadrul GEYC de câteva luni, iar astăzi vă spunem povestea ei. Povestea din spatele poveștii.

Din titulatura rolului ei, cel mai probabil v-ați dat seama că ea e în spatele comunicării GEYC. Însă uneori, lucrurile scapă de sub control și așa am reușit să publicăm acest material fără ca ea să îl vadă mai înainte. Fără să editeze fiecare fotografie și să corecteze fiecare cuvânt. Totuși, noi sperăm să îi placă.

Dar Alexandra (Ale) nu a fost dintotdeauna în GEYC. De fapt, au fost necesare mai multe refuzuri (3 la număr, ca în basme!) pentru ca să se facă auzită cu adevărat. Și a meritat!

A patra oară e cu noroc!
Anul trecut, Ale a aflat de un program european de formare în social media - SMARTER, derulat de GEYC la București cu participanți din 14 țări. Însă, din cauză că locurile pentru participanți români au fost limitate, ea nu a putut fi acceptată (de această dată!).


Apoi, a aplicat pentru programul "New Media Ambassadors", generația a 6-a. Dorindu-ne să asigurăm o participare echilibrată la nivel internațional și ținând cont de numărul extrem de ridicat de aplicații din România, aplicația Alexandrei nu a fost acceptată (nici de această dată!).

Al treilea refuz a venit atunci când a aplicat pentru evenimentul "European Digital Youth Summit - EDYS". Nici atunci nu a fost selectată. A aflat târziu (Ale, cumva nu urmăreai cu atenție canalele noastre la vremea aceea?) și aplicația a plasat-o în lista de așteptare.

Pentru o organizație precum GEYC care derulează anual zeci de proiecte și evenimente, fiecare cu alte priorități și grupuri țintă, nu este o coincidență nefericită ca cineva cu profilul Alexandrei să fie refuzat de mai multe ori.

Și a început!
Primul „succes” al Alexandrei în relația cu GEYC a venit odată cu acceptarea la schimbul de tineri  Erasmus+ ”Be Entrepreneur” din Ungaria, proiect despre care tot ea ne povestește tare frumos pe blogul ei. După care, echipa GEYC a început să urmărească blogul ei abia lansat, dar foarte promițător. Alexandra partaja oportunități și informații extraordinare pentru tineri și studenți.


Așa s-a întâmplat ca Alexandra să promoveze și anunțul de înscriere la programul „SMARTER Academy” (ediția din toamna lui 2014). Eforturile ei nu au rămas fără ecou. La câteva zile după, echipa GEYC i-a oferit o bursă pentru modulul de „Management de proiect” din cadrul programului pentru modul în care s-a remarcat pe partea de promovare. Participanții la programele noastre au prioritate la participarea în mobilități europene. Asta a făcut ca Alexandra să fie selectată ca lider de grup pentru un schimb de tineri în Portugalia.


Apoi, finalizarea „SMARTER Academy” cu nota 10, i-a adus Alexandrei o nouă oportunitate, aceea de a face parte din echipa de organizare a proiectului european PRISMA pe partea de facilitare și training.


De atunci, lucrurile s-au succedat rapid: un program de formare în Marea Britanie și unul în Polonia, scrierea de noi proiecte și preluarea rolului de „Marketing Communications Responsible”.

Povestea merge mai departe!
După un an plin de experiențe fantastice, Ale își dorește mult o experiență internațională. Cel mai probabil, peste câteva luni va ajunge la Strasbourg sau la Bruxelles făcând lobby față de instituțiile europene pentru PRISMA European Network (inițiată și coordonată de GEYC) sau ... cine știe! Povestea merge mai departe.

Ce nu știți despre Ale?
"Artist by soul, corporate worker by needs, changemaker by vocation and traveller by dreams", Ale își finalizează în acest an studiile de masterat și lucrează pentru o multinațională în timp ce se implică în GEYC. Totodată, scrie foarte fain și postează fotografii care să îți taie respirația pe blogul ei și pe pagina de Facebook dedicată.