21 November 2013

Campania SMYLE: Seminar şi campanie de conștientizare la Şcoala „Principele Radu" din Adjud

Şcoala „Principele Radu" din Adjud a organizat seminarul „Rolul compeţentelor digitale în progresul profesional”, precum şi evenimentul „Oportunităţile pe care le oferă competenţele educaţionale” în cadrul Campaniei SMYLE.

La Şcoala Gimnazială „Principele Radu" din Adjud, precum şi la Şcoala Gimnazială Adjudu-Vechi, în cadrul campaniei SMYLE, a fost organizat seminarul  „Rolul compeţentelor digitale în progresul profesional” şi evenimentul „Oportunităţile pe care le oferă competenţele educaţionale”.
Întâlnirile au avut loc cu elevii şcolii din clasele a VII-a şi a VIII-a, cu cadre didactice şi cu invitaţi de la cei trei parteneri: SC Roman IMPEX PREST SRL, Primăria Municipiului Adjud, OK DRIVER.
La aceste întâlniri au fost prezentate informaţii legate de competenţele digitale şi viitoarele locuri de muncă, studii de caz, statistici naţionale şi internaţionale precum şi aspecte legate de şomajul în rândul tinerilor şi şomajul în general, în România şi U.E.
Şcoala Gimnazială „Principele Radu'', Adjud prof. Nela Daniela IONASC
Copiii au fost foarte receptivi la informaţiile oferite, au pus multe întrebări şi au conştientizat că cei care vor deţine informaţiile corecte vor avea cele mai multe şanse în viitor.
Cadrele didactice au inţeles că trebuie să urmeze cât mai multe cursuri de perfecţionare pentru a nu fi depăşiţi de valul evoluţiei tehnologiilor.
Invitaţii din partea partenerilor, având vârste şi niveluri de pregătire profesională diferite, au tratat problemele diferit, dar toţi au recunoscut importanţa dobândirii competenţelor digitale atunci când este vorba despre un loc de muncă actual şi în viitor.

Pentru mai multe informaţii şi poze, accesaţi site-ul şcolii sau pagina de facebook GEYC.