Rețeaua OMG - Organizational Mindset for Growth

"Spune-mi și voi uita, arată-mi și voi aminti, implică-mă și voi învăța." - Benjamin Franklin


Acest proverb este extrem de potrivit atunci când vine vorba de dezvoltarea personală și profesională, iar Organizational Mindset for Growth (OMG) își propune să ofere exact această experiență de învățare și implicare, prin intermediul programelor de pregătire, schimb de experiență și de networking.

Dacă te numeri printre organizațiile nonguvernamentale, asociațiile studențești sau federațiile care doresc să crească prin intermediul programelor de învățare, schimb de experiență și de networking, continuă să citești.

Despre OMG - Organizational Mindset for Growth


Organizational Mindset for Growth - OMG este o inițiativă care face parte din Proiectul KA2 - Get to know the NGO sector. Lead the change - Causeland, finanțat de programul Erasmus+.

Ce este OMG
Organizational Mindset for Growth (OMG) este o rețea informală de organizații nonguvernamentale, asociații studențești, federații, reprezentate de lucrători de tineret care își propune să îmbunătățească performanța membrilor prin intermediul programelor de învățare, schimb de experiență și de networking.

Scopul OMG
Scopul principal al rețelei este de a susține grupul țintă care își dorește să crească și să se dezvolte în mod durabil și sustenabil. Rețeaua este informală și flexibilă, cu accent pe învățarea de la egal la egal și partajarea de cunoștințe și cele mai bune practici.

Cui se adresează OMG (Grupul țintă)
OMG se adresează organizațiilor nonguvernamentale, asociațiilor studențești, federațiilor, reprezentate de lucrători de tineret care sunt activi în realizarea proiectelor de educație nonformală pentru tineri (au desfășurat cel puțin un proiect sau activitate dedicate tinerilor în ultimele 6 luni) și au demonstrat impact.

Obiectivele OMG

Accelerarea învățării
și dezvoltării membrilor
Descoperirea
de oportunități
Networking
și colaborare
Membrii OMG vor avea oportunitatea de a se dezvolta și de a învăța mai rapid prin intermediul proiectelor de mobilitate, workshop-uri, training-uri și sesiuni tematice dedicate nevoilor lor de dezvoltare Rețeaua OMG va pune la dispoziția membrilor oportunități de mobilitate, informații și resurse care nu sunt deschise publicului larg. Membrii OMG vor avea acces la datele de contact ale celorlalți membri astfel încât aceștia să poată învăța unii de la alții și să colaboreze la proiecte comune.

Membrii OMGÎnscrie-te în OMGDacă te numeri printre organizațiile nonguvernamentale, asociațiile studențești sau federațiile care doresc să facă parte din OMG și crească prin intermediul programelor de învățare, schimb de experiență și de networking, aplică acum.

Procesul de aplicare se va desfășura conform următorilor pași:

NoutățiCaută #OMGbyGEYC pe rețeaua ta de socializare preferată și află ultimele noutăți:

Instagram Facebook LinkedIn

Resurse


Metodologia OMG

FAQ


Iată câteva motive bune:

  • Îți accelerezi procesul de învățare și dezvoltare - De ce să reinventezi roata? În calitate de membru OMG, vei beneficia de experiența și cunoștințele celorlalți membri, precum și de accesul la oportunități de mobilitate, workshop-uri, training-uri și sesiuni tematice dedicate nevoilor de dezvoltare ale membrilor.
  • Descoperi oportunități - În calitate de membru OMG vei avea acces la oportunități de mobilitate, informații și resurse care nu sunt deschise publicului larg.
  • Întâlnești oameni noi și construiești relații valoroase - Organizational Mindset for Growth este despre construirea de relații și conexiuni valoroase. În calitate de membru OMG, vei interacționa cu ceilalți membrii, având posibilitatea de a pune bazele unor noi colaborări și parteneriate care te pot ajuta să îți îndeplinești obiectivele.


În primul an de implicare toți membrii rețelei OMG vor avea beneficiile aferente nivelului Starter. În funcție de nivelul de implicare identificat în formularul de raportare la fiecare 12 luni, membrii vor avea un nivel diferențiat de beneficii (pot fi avansați la nivelul Achiever sau Performer). Află mai multe din metodologie
Beneficii STARTER ACHIEVER PERFORMER
Acces oportunități Comunitatea GEYC
Networking - rețeaua OMG
Parteneriate propuse de membrii rețelei OMG
Prioritate la proiectele GEYC Mobility Center pentru lucrătorii de tineret corespunzătoare profilului
Voucher Mobility Center - acoperirea 100% a cofinanțării proiectelor GEYC Mobility Center - 1 voucher/an 2 vouchere/an
Schimbul de bune practici și know-how Resurse publice Resurse publice și interne Resurse publice și interne
Dezvoltarea competențelor personalului/lucrătorilor de tineret din ONG-uri Webinarii Webinarii, evenimente fizice Webinarii, evenimente fizice, sesiuni de consultanță 1-on-1
Acces la finanțare - Depunere de proiecte în parteneriat Depunere de proiecte în parteneriat, acces la micro-granturi acordate de GEYC


Responsabilități STARTER ACHIEVER PERFORMER
Promovarea oportunităților relevante membrilor OMG Minimum 2 evenimente Minimum 4 evenimente Minimum 6 evenimente
Implicarea în ‘#’ evenimente propuse de GEYC pe parcursul unui an calendaristic printr-un lucrător de tineret. Minimum 2 evenimente Minimum 4 evenimente Minimum 6 evenimente
Participarea la diseminarea proiectelor Minimum 2 activități de diseminare/ eveniment Minimum 3 activități de diseminare/ eveniment Minimum 4 activități de diseminare/ eveniment
Propunere parteneriat/colaborare membrilor OMG Minimum 1 Minimum 2 Minimum 3
Partajarea resurselor publice care pot contribui la dezvoltarea membrilor OMG
Partajarea resurselor și materialelor interne care pot contribui la dezvoltarea membrilor OMG
Găzduirea sesiunilor de partajare de bune practici și cunoștințe


Da, poți să te înscrii în OMG dacă ești lucrător de tineret. OMG se adresează organizațiilor neguvernamentale, asociațiilor studențești, federațillor, reprezentate de membrii acestora care au calitatea de lucrător de tineret. Conform standardului ocupațional, prin lucrător de tineret se înțelege o persoană care mobilizează tinerii în scopul dezvoltării abilităţilor de viaţă şi a comportamentelor proactive, stimulând viaţa asociativă şi cooperarea în rândul tinerilor, facilitând participarea acestora la viaţa comunităţii.

Lucrătorul de tineret organizează activitatea în cadrul unui proiect general al asociaţiei sau fundaţiei, organizaţiei non-guvernamentale sau administraţiei publice locale sau centrale care au atribuţii în domeniul tineretului, din care face parte şi în cadrul căreia lucrează, în funcţie de nevoile publicului.

Dacă ești un lucrător de tineret care nu este asociat niciunei organizații, dar care dorește să fie membru al rețelei OMG, trebuie să te asociezi cu una dintre organizațiile membre ale rețelei OMG. Pentru aceasta este necesar să obții acordul organizației pe care vrei să o reprezinți înainte de a aplica la OMG.


Da, este necesar să obții acordul organizației/fundației/asociației pe care o reprezinți înainte de a aplica la OMG. Asigurarea prealabilă a sprijinului și acordului organizației tale înainte de a aplica la OMG este esențială unei colaborări eficiente și pozitive. Prin completarea formularului de înscriere se consideră că respondentul are acordul prealabil al organizației pe care o reprezintă de a face parte din rețeaua informală OMG și că agreează termenilor și condițiilor stipulate în Metodologia OMG.

Prin emailul de confirmare a statutului de membru OMG de către coordonatorii rețelei, se consideră că ambele părți au agreat termenii și condițiile colaborării stipulate în Metodologie. În cazul în care se concluzionează diferit, coordonatorii rețelei OMG își rezervă dreptul de a anula statutul de membru OMG.

Lucrătorul de tineret individual care nu este asociat niciunei organizații/federații/asociații, dar care dorește să fie membru al rețelei OMG, trebuie să se asocieze ulterior cu una dintre organizațiile membre ale rețelei OMG. Pentru aceasta se va urma același proces descris mai sus.


Echipa coordonatoare a rețelei OMG by GEYC va trimite email-ul de confirmare în termen de maxim 10 zile lucrătoare, împreună cu un badge virtual pe care îl vei putea adăuga în semnătura emailului tău, profilul de LinkedIn sau website-ul organizației.


Membrii care doresc să nu mai facă parte din rețeaua OMG vor completa formularul de reînnoire/încetare a calității de membru OMG. Membrii rețelei vor primi anual formularul de reînnoire/încetare a calității de membru OMG. Membrii care nu completează anual formularul de înnoire a calității de membru în rețea vor fi considerați drept exprimându-și dorința de a înceta colaborarea.

ContactPentru întrebări și nelămuriri contactează-ne prin formular selectând OMG din lista Topic