17 March 2019

Interviu cu Cristiana Lucaci - membră a Comunității GEYC

Cu ocazia aniversării a 9 ani de la deschiderea Comunității GEYC, vă prezentăm poveștile unor membri ai Comunității care ne inspiră și care, sperăm, vă vor inspira și pe voi. 

Astăzi avem plăcerea să v-o prezentăm pe Cristiana - pasionată de activitățile din cadrul sectorului neguvernamental, psihologie și călătorii. Mai multe vă lăsăm pe voi să descoperiți, mai jos.

Ce te pasionează?

Printre marile mele pasiuni se numără activitățile din cadrul sectorului neguvernamental, psihologia și călătoriile.

Prin acțiunile în care mă implic susțin de asemenea digitalizarea și sectorul antreprenorial.


Cu ce te ocupi?

În prezent lucrez în cadrul companiei Microsoft. Sunt consultant în servicii cloud, menite să susțină creșterea sustenabilă a productivității companiilor.

In ceea ce privește sectorul neguvernamental, sunt Vice-Președintele Consiliului Director al asociației GEYC, în cadrul căreia activez de aproximativ 4 ani. De asemenea, sunt ambasador al inițiativei Comisiei Europene „Europe Code Week” în România și, de curând, fac parte din cadrul organizației Rotaract București. 


Care au fost cele mai mari realizări pe perioada mandatului în Consiliul Director al GEYC?

Cu siguranță printre cele mai mari realizări aș numi programul pe care l-am coordonat și promovat de altfel, TURN ONline, program ce susține digitalizarea organizațiilor de tineret ce promovează drepturile omului și pacea.

De asemenea, prezența ca speaker în cadrul evenimentului Internet Governance Forum desfășurat la sediul UNESCO din Paris, Franța este un alt punct-cheie al mandatului meu. 

Tind să cred că, pe durata mandatului în Consiliul Director GEYC, gradul de interacțiune în cadrul comunității GEYC a crescut razant, de asemenea și numărul oportunităților de care membrii comunității au beneficiat.


Ce schimbare ai vrea să vezi în România în următorii 5 ani?

Mi-ar plăcea să văd mai multă inițiativă venind din partea tinerilor din România. 


Cum putem contribui cu toții la această schimbare?

Cred că prin pași mici ne putem bucura de acțiuni cu impact real în comunitățile locale, naționale și, mai apoi, internaționale: „one step at a time”. 


Recomandă-ne o carte:

„Maestrul și margareta”, de Mihail Bulgakov.


Recomandă-ne un TED Talk:

The power of vulnerability | Brené Brown




Ceva ce vrei să transmiți Comunității GEYC: 

Membrilor Comunității GEYC le-aș transmite să continue să fie la fel de activi ca până acum și să inspire prin pozitivitatea și inițiativa de care au dat și dau dovadă.