24 November 2017

YE- "Mindful Entrepreneurship", Rokiskis, Lituania

Schimbul de tineret ‘Mindful Entrepreneurship’’ a avut loc în perioada 20-28 Seprembrie 2017, în Rokișkis, Lituania. Proiectul a fost creat pentru a facilitate cooperarea și implementarea unei idei de business urmând 5 pași (Self-Assesment, Soft skills, Hard skills, Ideas development și Idea Validation). Tehnica de bază fiind Mindfulness.

Se zice că dacă visul nu te sperie măcar un pic, atunci acesta nu este suficient de mare. Visul meu a fost să creez impact în viața oamenilor și să le plantez o sămânță de Mindfulness. 

Un an în urmă, în cadrul unui proiect Erasmus+, am întâlnit-o pe cea care urma să-mi devină partener de afaceri și meditații. Alături de Migle am hotărât să ne aventurăm în provocarea ce se va numi Schimbul de Tineret ‘’Mindful Entrepreneurship’’. Visul comun: Promovarea un echilibru interior (mindfulness) transpus într-un mediu de afaceri conștient și bine-făcător (social entrepreneurship). Impactul generat? Citeste mai departe! (Alexandrina)




Mindful entrepreneurship. Sună ciudat, nu? Într o lume care se învârte în jurul banilor să faci business în a mindful way pare o utopie. Cel puțin astea erau gândurile mele înainte că acest proiect, din cel mai drăguț și primitor orășel din Lituania, să-mi dovedească exact contrariul. Cu o mulțime de activități antrenante despre marketing, leadership, networking și cu sesiuni inspirationale de meditații, pentru mine proiectul a fost modalitatea aproape ideală de a îmbina conceptele amintite mai sus și de a înțelege că, în viitor, ele vor fi negreșit codependente. (Adelina) 




Cele mai frumoase momente au fost, pe de o parte, cele în care am reușit să mă deconectez de la problemele de zi cu zi și să am parte de introspecție și, pe de altă parte, cele în care am trecut de acea barieră de comunicare și am descoperit cu adevărat câțiva dintre oamenii care au luat parte la acest schimb, i-am cunoscut dincolo de small talk-ul pe care avem tendința să îl facem. O noutate pentru mine în ceea ce privește proiectele de acest gen a fost și să țin o parte a unui workshop și sunt încântată de cât de deschiși au fost toți, cât de serios s-au implicat și cum ne-au susținut să iasă totul așa cum am planificat. Aș mai face-o? Clar!  Cred că acest concept de mindfulness este mult mai complex decât am avut ocazia să vedem în proiect, însă nu ai cum să înțelegi ceva atât de profund în doar câteva zile. A avea o liniște și un echilibru interior se reflectă asupra tuturor aspectelor vieții noastre, inclusiv asupra celor profesionale și cred că ar trebui să fim mult mai conștienți de noi înșine, de cum ne afectează tot ce se întâmplă, de cauzele reacțiilor pe care le avem, de faptul că lumea se întinde dincolo de bula în care trăim. (Oana)




 Experiență în sine mi-a întărit ideea că trebuie să te cunoști întâi pe ține pentru a-i putea cunoaște așa cum se cuvine pe alții și m-a făcut să înțeleg, încă o data, că, dacă vrei să schimbi măcar 1% din ceea ce se întâmplă în lumea ta, afacerile nu se fac doar pentru bani. (Adelina) 




Citind testimonialele de mai sus, pot spune cu recunoștință că visul unei fete de 22 de ani, s-a îndeplinit. Cine credem noi că suntem și cine suntem cu adevărat sunt lucruri foarte diferite. Visele îndeplinite ne arată un gram din puterea noastră imensă. Gândurile devin realitate. Acum e rândul tău!  (Alexandrina)