24 November 2017

EVS - Blagoevgrad, Bulgaria

Hello! Numele meu este Vancea Maria Dorina, dar prietenii îmi spun Dori. Sunt studentă in Cluj Napoca, la Facultatea de Studii Europene. Am 19 ani şi sunt fericită că am bifat încă un proiect într-o altă ţară. Deşi am participat în trecut la conferinţe şi la un curs de formare, ideea de a participa într-un EVS nu mi-a venit până în vară.



Primul meu EVS a fost în Blagoevgrad, Bulgaria, timp de 2 luni, alături de Alternativi International . Unul dintre cele mai draguţe orașe întâlnite până acum. Oamenii au fost foarte primitori, comunicativi şi oricând am avut nevoie de ajutor, am avut unde să apelez. Probabil vă întrebaţi dacă merită această experientă, raspunsul este cu siguranţă DA, mai ales dacă doreşti sa interacţionezi cu tineri din diverse ţări, cu diverse culturi şi obiceiuri. Au fost două luni incredibile, pline de activităţi.

E incredibil cum în aceste două luni, deşi echipa noastră a fost formată din 8 voluntari, provenind din 5 ţări diferite, am împărtăşit atât de multe lucruri în comun, pasiuni care coincideau, idei despre viaţă şi despre viitor. Prieteniile care se leagă, sunt incredibile. Una dintre cele mai frumoase și amuzante amintiri a fost în Sofia, cu Vergine (Armenia), Ahmet (Turcia) şi Semih (Turcia). Am decis să mergem două zile pentru a descoperi oraşul şi am rugat alte două voluntare să ne găzduiască pentru o noapte. Totul normal până acum, partea amuzantă a fost când ne-am îndreptat spre apartament şi am aflat că este doar o cameră disponibilă în care vom dormi toţi patru. Însăăăă, în acea cameră nu era de fapt, niciun loc real pentru dormit. A fost o canapea foarte incomodă, două fotolii, doi saci de dormit şi un fotoliu tip sac, iar temperatura în cameră era de aproximativ 0 grade.





Alte experienţe foarte frumoase, care au dat culoare EVS-ului, au fost săptamana Youth Caravan când toţi membri, am pornit într-o miniexcursie în 7 oraşe din Bulgaria, pentru a răspândi informaţii despre Erasmus+ şi cum pot aplica la diverse proiecte şi Turneul de Fotbal




Şansa de a participa într-un EVS nu trebuie ratată. Este una dintre cele mai minunate experienţe pe care le poate avea cineva. În această perioadă, am învăţat o mulţime de lucruri noi, mi-am facut prieteni din diverse ţări, am împărtăşit idei despre cum putem ajuta la dezvoltarea ţării.



Vancea Maria Dorina