27 September 2017

Apel deschis: HTML Basics & Social Media | Workshop [GRATUIT]

Învață elementele de bază în HTML și află cum poți „programa” cu ușurință propriul site web. Pe parcursul workshopului fiecare participant va lucra la propriul laptop în timp real. Evenimentul se desfășoara la București, la Spațiul Public European pe 12 octombrie 2017 și face parte din EU Code Week. Evenimentul este organizat de către GEYC cu sprijinul Asociației Techsoup prin programul ”Meet and code”. Termen limită pentru înscrieri: 5 octombrie 2017.


Evenimentul este dedicat tinerilor (16-24 de ani) din Municipiul București și din împrejurimi care își doresc să capete competențele digitale necesare pentru a-și crea propriul site web. Participarea la eveniment este gratuită și sunt 25 locuri disponibile. Selecția candidaților se face în baza relevanței motivației prezentate în formularul de candidatură. Până la 10 locuri vor fi alocate celor înscriși în primele zile de la deschiderea înscrierilor.


Important
Pentru participarea activă la eveniment, participanții sunt rugați să își aducă propriul laptop și un prelungitor, dacă este posibil. Pentru a nu fi o condiție restrictivă, acest aspect nu este unul obligatoriu. Astfel, în formularul de înscriere, secțiunea „Other comments”, participanții vor menționa dacă vor putea aduce un laptop și/sau un prelungitor.

Înscrierile sunt deschise până pe 5 octombrie 2017, inclusiv

Un workshop pentru începători în utilizarea limbajului HTML și a platformei Blogger. Evenimentul este înscris în cadrul EU Code Week 2017.


Modalitatea de înscriere:
Candidații interesați vor completa un formular de înscriere (în limba română sau engleză) până pe 5 octombrie 2017, inclusiv. Urmând ca până pe 8 octombrie să primească un e-mail de confirmare la care vor trebui să răspundă în 24h pentru a confirma locul și implicit participarea. Locurile neconfirmate vor fi repartizate automat participanților din lista de rezervă. 
Pentru a rămâne la curent cu actualizările legate de acest eveniment, te invităm să urmărești pagina de eveniment de pe Facebook.

Agendă orientativă:
10:00 - 10:30: Sosirea și înregistrarea participanților
10:30 - 12:00: Introducere. Importanța competențelor digitale. Elemente de bază HTML. Cum se conectează HTML cu alte limbaje de programare.
12:00 - 12:30: Pauză de cafea
12:30 - 14:00: Elemente de bază HTML. Cum se construiește o pagină web.
14:00 - 15:00: Pauză de masă
15:00 - 16:30: Atelier de lucru: fiecare participant va crea, pe propriul laptop, o pagină web + interacțiune social media. Introducerea platformei Blogger
16:30 - 17:00: Pauză de cafea
17:00 - 18:00: Prezentarea paginilor web create & feedback. Întrebări și răspunsuri. Concluzii și evaluarea evenimentului.

Facilitatori: Gabriel Brezoiu (GEYC)

Evenimentul este finanțat cu ajutorul inițiativei Meet and Code susținută de Asociația Techsoup și compania SAP. Meet and Code încurajează pregătirea copiilor și a tinerilor pentru un viitor din ce în ce mai digitalizat și susține evenimente de programare desfășurate în cadrul Europe Code Week, între 7 și 22 octombrie 2017. #MeetandCode

Evenimentul este inclus în cadrul proiectului KA2 ”eSkills for Volunteers”