22 May 2017

Cum e să fii de aceeași vârstă cu Erasmus?

Anul acesta Erasmus sărbătorește 30 de ani, dar nu este singurul. Colega noastră, Diana, schimbă astăzi prefixul și-l urmează pe Erasmus în drumul maturizării. Pentru că a crescut și s-a dezvoltat odată cu programul ceva mai cunoscut decât ea, am decis ca astăzi să fie despre Diana, „Diana - cuvinte potrivite”. 







Programul Eramus aniversează anul acesta 30 de ani de la înființare; 30 de ani care în cifre ar putea fi exprimați astfel: 

  • în proiectele derulate au fost implicate peste 4 milioane de tineri, dintre care 2 milioane de studenți
  • dintre aceștia, peste 250 000 de studenți români care au beneficiat de proiectele din cadrul programului 
  • aproximativ 800 000 de cadre didactice și formatori din toate țările participante au luat și vor lua în continuare parte la proiectele din cadrul Eramus+
  • peste 500 000 de tineri europeni sunt așteptați să participe la cel puțin un program de schimb de tineri sau de voluntariat până la finalul anului 2020
*(cifre relevante pentru intervalul 2014-2020)

Ok, așa arată trecutul, prezentul și viitorul lui Erasmus, dar cum au fost acești 30 de ani pentru Diana? Cu siguranță, dacă ai întreba-o ți-ar spune că fiecare an mai bun decât celălalt. Diana face parte din echipa GEYC din august 2013 și a intrat în calitate de Coordonator Comunicare al GEYC. Pe parcurs, a devenit unul dintre pilonii de susținere ai organizației, omul bun la toate. 




Gabriel Brezoiu, Manager General al GEYC, spune despre Diana că „lucrând cu mai multe persoane și organizații partenere, nu întotdeauna lucrurile merg așa cum ar trebui, conform standardelor noastre. În orice caz, Diana mereu găsește o cale să pună punctul pe i, fără a răni orgolii și sensibilități. Noi îi spunem „Diana - cuvinte potrivite”.”
S-a implicat în numeroase proiecte de mare anvergură desfășurate de GEYC, ultimul fiind EDYS 2016, unde a fost prezentă în calitate de Coordonator Comunicare și PR. Experiența sa vastă în domeniul stagiilor de voluntariat și a mobilităților europene au ajutat-o să își contureze un profil de „Erasmus Guru”. După un stagiu de voluntariat în Spania, Diana povestea că „Evident, cu cât e mai lung (n.r. stagiul de voluntariat), integrarea în comunitate și impactul se vor resimți mai tare, de obicei de la 6 luni în sus. A face dintr-o experiență the time of your life depinde 90% de voluntar.".



Vorbele de duh, sfaturile venite în momentele potrivite și atitudine ei pozitivă molipsitoare, au făcut din Diana unul dintre membrii pe care #GEYCuleț îi vrea mereu aproape. Andrei Trifănescu, membru al comunității GEYC, o descrie pe Diana ca fiind „una dintre cele mai open-minded, creative și implicate persoane. Are mereu inițiativă și este persoana pe care te poți baza oricând, fiind o sursă incredibilă de energie și idei.” Și nu numai Andrei crede despre Diana că e super cool, ci și Cristiana Lucaci, Vice Președinte al GEYC, care spune despre Diana că ea „este o persoană optimistă și caldă, care este mereu cu zâmbetul pe buze. Diana pune pasiune în ceea ce face iar colaborările cu ea au fost, sunt și vor fi unele dintre cele mai plăcute și eficiente.”

Nu v-ați convins încă de cât de awesome este Diana? Află că în acest an a decis să își ofere un cadou inedit. „Pentru că voluntariatul îmi oferă unele dintre cele mai frumoase lecții de viață și pentru că sunt de-o seamă cu nenea #Erasmus și facem anul ăsta 30 de ani, am ales să-mi donez ziua de naștere pentru Asociatia Little People Romania. Cine vrea, cine poate, e invitat aici. Mulțumesc! <3”

La mulți ani, Diana!