29 November 2016

Cum am ajuns de la cetățeni europeni la cetățeni Eco

În data 24 octombrie 2016,  un grup format din 4 fete și un băiat din toate colțurile României, au pornit spre La Vancelle, un mic sat din inima Alsaciei, plin de munți și verdeață, unde s-a desfășurat proiectul ”Be an European citizen, become an eco-citizen”, ce a avut ca temă principală ecologia. 


Am luat parte la foarte multe activități, prin care am învățat ce înseamnă sa fim cetățeni eco sau cum să ne facem singuri detergent acasă. Am făcut cunoștință cu 2 vehicule ecologice, ce rulează pe baza forței umane sau a bateriilor electrice. Zilnic am avut exerciții de tip energizer.

Proiect de ecologie
Vehicul ecologic
Participanții au aflat informații despre ecologie
Activități de tip energizer

Nu ar mai fi fost un Youth Exchange dacă pe parcursul celor 7 zile nu am fi avut ocazia să cunoaștem participanții. 

Multiple exerciții și pauze ne-au dat ocazia sa intrăm în contact cu diferite culturi. Marți seara am avut seara interculturală unde am prezentat mâncărurile și băuturile tradiționale României, fiind bineînțeles îmbrăcați în portul tradițional. 

Seara interculturală

Am vizitat orașele Strasbourg, Colmar, Selestat, castelul Frankenbourg și un impresionant centru de colectare a materialelor reciclabile. Acest proiect ne-a adus un loc în două ediții scrise și una digitală, ale ziarelor locale. 

Ziarul local

În vizită la castelul Frankenbourg

Vizite

Experiența a fost una incredibilă, unde am putut învăța multe lucruri noi, am cunoscut oameni incredibili pe care acum îi putem numi prieteni și am vizitat orașe frumoase. Recomandăm tuturor să se înscrie în asemenea proiecte. 

Acest articol este scris de participanții români la proiectul Erasmus+ „ Be an European citizen, become an eco-citizen”. Dacă îți dorești și tu o astfel de experiență, intră în comunitatea GEYC și vei fi primul care află despre astfel de oportunități.