24 September 2016

Dansul dă voce corpului tău

Se pare că pentru Iulia, Andreea și Aida, 10 zile în sudul Franței, în mediul rural al proiectului "Your body is your voice" au fost de ajuns pentru a se îndrăgosti iremediabil de frumusețea dansului.






Una dintre cele mai diferite si frumoase experienţe trăite Dans contemporan, body language si Franţa…ce poate suna mai bine? Am pornit la drum 3 fete dornice să descopere tainele trupului şi comunicarea nonverbală în sudul Frantei, într-un loc pitoresc, în mijlocul naturii. Am fost cazate intr-o casă super draguţă, alături de celelalte ţări participante (Macedonia, Cipru, Republica Cehă, Polonia, Estonia) si încă din prima seara am reuşit să ne împrietenim cu cei din jur. În primele zile ne-am început dimineţile prin exerciţii de energizer, după care au urmat sesiuni de dans alături de coregrafa noastră, Angelique. 

Chit că niciuna dintre noi nu a mai avut tangenţe serioase cu dansul, Angelique a reuşit să ne facă să ne compunem singure mişcările de dans, folosind activităţile de zi cu zi. Aşa că, în doar 3 zile am reuşit să pregătim 4 momente de dans pe care le-am prezentant la un festival, dintr-un sat din apropriere. 


După spectacol, toţi localnicii ne-au mulţumit pentru efortul depus, fiind surprinşi de performanţa noastră. Drept răsplată, primăriţa satului în care stăteam ne-a chemat la o masă festivă. În zilele ce au urmat am învăţat prin diverse jocuri să comunicăm doar cu ajutorul semnelor si simţurilor. De asemenea, pregătirea de workshop-uri pentru copiii din sat care nu vorbeau engleză a fost o adevarată provocare, dar in cele din urmă am reuşit să ne distrăm împreună. 

Desigur că nu au lipsit serile interculturale în care am degustat feluri tradiţionale din toate ţările. Pe langă activităţile de învaţare nonformală, asociaţia gazdă ne-a oferit ocazia de a înota într-un lac din mijlocul munţilor, unde am făcut si un picnic simţindu-ne ca in familie. Putem spune ca acestea au fost 10 zile minunate, 10 zile pe care nu le vom uita niciodată.