11 April 2016

Youth in CRISIS, Agros, Cyprus

Între 12 și 19 martie, în Agros, Cipru a avut loc schimbul de tineret ”Youth in CRISIS”, un proiect european care a reunit peste 50 de participanți. Tibi a decis să împărtășească experiența trăită în acest proiect prin intermediul acestui articol. Sunteți curioși să aflați mai mult?

Youth in Crisis se anunța încă de la început un proiect foarte activ datorită numărului impresionant de participanți și culturilor diferite; acest lucru s-a văzut încă din prima seară din Agros, Cipru, la welcome party-ul la care s-au strâns majoritatea participanților.


Zilele începeau cu un mic dejun, energizer apoi pentru fiecare zi am avut mai multe workshop-uri organizate de fiecare grup, pe diferite teme: Unemployment, Human Rights, Antreprenoriat etc.
Workshop-urile creau activitate, dinamism, astfel încât fiecare participant, fie și cel mai timid, era implicat în dezbateri și în construirea ideilor și a punctelor de vedere ca și un grup cultural mixt. 

S-au creat legături puternice între participanți, astfelî încât timpul liber era ulterior petrecut tot împreună. Serile culturale erau așteptate probabil de toată lumea, la fel și excursiile la Nicosia, Limassol și în Agros.S-a profitat de vremea perfectă pe care o insulă ca Cipru o poate oferi în perioada lunii martie și cu siguranță s-a profitat de multe magazine tradiționale și de mâncărurile oferite de organizatorii ospitalieri.

Pata de culoare a proiectului, care ne-a marcat pe noi - oaspeții Ciprului, a fost Carnavalul. Aceasta este o sărbătoare ce are loc duminica înaintea începerii postului, echivalentă cu Lăsatul Secului în România. Am fost foarte încântați să ne deghizăm în diverse personaje și să dansăm pe străzile Agrosului alături de localnici. 

Informația și experiența pe care fiecare a împărțit-o și a acumulat-o a fost recunoscută și sarbatorită de către organizatori cu câte o diplomă Youthpass ce atestă participarea fiecăruia dintre noi la acest minunat proiect.
Sunt sigur că aceste legături și informații dobândite vor fi pe o lungă durată de timp, iar Cipru va fi întotdeauna locul care ne-a dăruit o experiență de neuitat; nu doar o insulă în sud-est-ul Europei.