28 August 2015

Voluntariat, pasiune...iar acum promotor pentru democraţie


GEYC participă în dublă calitate la proiectului „Promotori pentru democrație europeană” inițiat de Biroul de Informare al Parlamentului European în România: pe de o parte, în calitate de parteneri ai proiectului și pe de altă parte ca beneficiari, prin colega noastră Ramona Chivu - aleasă drept „Promotor pentru democrație europeană”. Mai multe detalii despre activitățile planificate de noi în cele ce urmează.

Ramona Chivu
Cine? 
Ramona, 24 de ani, fostă studentă, actuală voluntară, o visătoare înrăită, şi acum promotor pentru democraţie: Am început voluntariatul odată cu începuturile GEYC şi nu pot şi nu vreau să mă opresc. Cred în schimbare şi în schimbarea adusă de tineri, motiv pentru care m-am implicat în proiectul “Promotori pentru democraţie europeană”. 

La ce se referă proiectul “Promotori pentru democraţie europeană”? 
Acest proiect este derulat de Biroul de Informare al Parlamentului European în România împreună cu Ministerul Tineretului și Sportului, Group of the European Youth for Change (GEYC) și Asociația Pro Democrația (APD). Strânge 30 de tineri din România, membri ai unor organizaţii de tineret şi îi ajută să îşi implemeteze ideile de proiect ce au ca scop promovarea democraţiei şi a valorilor ce îi unesc pe cetăţenii Uniunii Europene. 

Vor fi 3 etape: 
  • un workshop de 3 zile care deja a avut loc şi la care au participat toţi promotorii, desfăşurat în Bucureşti ce a avut ca scop dezvoltarea competenţelor participanţilor, 
  • o perioadă de implementare a ideilor (1 septembrie – 12 octombrie) şi 
  • o vizită de studiu la Parlamentul European, în Bruxelles. 

Dorinţa de a fi promotor pentru democraţie… 
Cred în democraţie, îmi doresc ca societatea să se schimbe în bine şi cred cu tărie că tinerii pot ajuta în procesul acesta. Îmi place să mă implic, îmi place să fiu în mijlocul oamenilor şi să învăţăm unii de la alţii. Proiectul “Promotori pentru democraţie europeană” deja a însemnat întâlnirea mai multor tineri români implicaţi, preocupaţi de viitorul lor, a ţării din care fac parte si a Europei. Împreună deja am început să derulăm campanii la nivel naţional, deja am început să creăm şi să schimbăm. 

Echipa promotorilor pentru democrație europeană la workshop-ul de deschidere (iulie 2015, București)

Ce urmează? 
Ca promotor al democraţiei vă invit să ne urmăriţi si să luaţi parte (după plac) la activitaţile propuse de GEYC:
  • Un concurs ce va fi lansat în viitorul foarte apropiat, pe parcursul căruia vă vom provoca să ne împărtăşiţi experienţele din cadrul mobilităţilor europene cu ajutorul unei poze sugestive sau să ne trimiteţi o poză care să sugereze ideea devizei Uniunii Europene: „Unitate in Diversitate”;
  • O nouă ediție a deja clasicului workshop “European Mobility” pe 16 septembrie în Bucureşti, însă de data aceasta vom aduce câteva nuanțe noi în prim-plan: conștientizarea existenţei şi a importanței Uniunii Europene şi în contextul său a mobilităților europene (bonus: care sunt paşii pe care trebuie să îi urmezi înainte de a pleca într-o mobilitate europeană) 
  • Întâlniri ale tinerilor din Comunitatea GEYC şi nu numai în Bucureşti pentru a descoperi elemente ale culturii româneşti şi europene (#Tineriimerita #cultura) 
Stai cu ochii pe noi si pe activităţile pe care le vom desfăşura în perioada următoare şi implică-te la rândul tău! Tinerii europeni merită! #‎DemosPromotori‬

Activitate desfăşurată în cadrul proiectului "Promotori pentru democraţie europeană", iniţiat de Biroul de Informare al Parlamentului European în România. Mai multe detalii pe www.europarl.ro.