13 August 2015

Am avut multe lucruri de învățat, am cunoscut oameni frumoși și am descoperit alte culturi și locuri

Am așteptat cu nerăbdare plecarea în acest training. Marți, 30 iunie, am decolat spre Germania, departe de un București mohorât, unde temperatura nu depășea 25 de grade Celsius. Am ajuns într-o frumoasă zonă, în orășelul Kleve, la o oră și jumăte de mers cu trenul de la aeroportul Dusseldorf. Un orășel liniștit și plin de verdeață.

Proiectul „Blueprint your career” a avut ca temă „Antreprenoriatul”. Scopul lui a fost acela de a ne învăța cum să ne cunoaștem mai bine valorile și mai ales cum să ne deschidem o afacere. Majoritatea activităților au constat în lucru de echipă. Astfel, am avut ocazia să ne cunoaștem mai bine și chiar să legăm prieteni.


Pe perioada acestor 7 zile am învățat cum să pregătim un speech, am aflat care sunt etapele deschiderii unei afaceri, dar și cum să ne promovăm. 

Fiecare dimineață a început cu micul dejun, urmat de un energizer.


Pentru a ne cunoaște mai bine am făcut o mică prezentare a organitațiilor pe care le-am reprezentat.



Nu a lipsit și ziua liberă în care am vizitat Nijmegen, un oraș deosebit din Olanda aflat chiar la granița dintre cele două țări.


Fiecare seară a fost diferită. Muzica, dansul și diferitele jocuri au făcut serile mai speciale.


Nu a lipsit seara interculturală, când am gustat din fiecare preparat și am descoperit tradițiile și culturile țărilor participante.


Aceste minunate zile nu se puteau încheia altfel decât printr-o minunată ceremonie de premiere.


A fost o experiență frumoasă, din care am avut multe lucruri de învățat, am cunoscut oameni frumoși și am descoperit alte culturi și locuri. Vă recomand să mergeți în astfel de proiecte. Veți rămâne cu multe amintiri frumoase, dar și cu prieteni noi.

Acest articol este scris de Ruxandra Dascălu, participant la proiectul Erasmus+ „Blueprint your Career”. Îți dorești și tu o astfel de experiență? Intră în comunitatea GEYC și vei fi primul care află despre astfel de oportunități.