14 July 2015

Impresiile participanților proiectului Erasmus+ "Enter to Exit Mode in Employability"

Mihai, Cristina și Laura au participat la proiectul Erasmus+ „Enter to Exit Mode in Employability”, organizat de către partenerul nostru 123 Systima Proskopon Lysis în Larnaca, Cipru în perioada 21-28 iunie 2015. Proiectele Erasmus+ sunt o oportunitate excelentă de educație non-formală, de a călători, de a învăța și de a te dezvolta, totul cu cele mai mici costuri. Dacă îți dorești și tu o astfel de experiență, trebuie să știi că în secțiunea Mobility Center sunt afișate informații actualizate în permanență despre mobilitățile europene pentru care GEYC recrutează participanți. 


Între timp, haide să vedem cum a fost experiența din Cipru pentru cei trei reprezentanți ai României:

„O zi ploioasă de iulie prin București, cu doar 18 grade în termometre, avea să se schimbe radical odată cu aterizarea noastră, Mihai, Cristina și Laura în așa-numita Insula Afroditei, zeița iubirii și a frumuseții, despre care se spune că a apărut din valurile care se spărgeau de țărmurile Ciprului, cândva o colonie grecească, acum împărțită în 2 între turci și greci, capitala Nicosia fiind singura capitaă din lume divizata astfel.


La aeroportul din Larnaca am fost întâmpinați cu căldură - 30 grade :) - de o parte din organizatorii proiectului Erasmus+ «Enter to Exit Mode in Employability», Training Course (TC) organizat în Larnaca, cu 30 de participanți din țări precum România, Italia, Polona, Grecia, Slovenia, Lituania.

Tema proiectului a fost de bun augur pentru cei care au vrut o perspectivă diferită față de ceea ce înseamnă angajabilitate și anteprenoriat, avantajele și dezavantajele de a fi angajat sau anteprenor și nu numai. Workshop-urile, pauzele scurte între sesiunile de training petrecute pe plajă, activitățile în aer liber, serile interculturale, vizitele făcute în diferite locații, au contribuit la o atmosferă interesantă, cu momente de neuitat! 

Reprezentanți ai entităților din Cipru ne-au vizitat și împărtășit cunoștințe de anteprenoriat, experiențe locale, activități inedite, colaborări viitoare.

Una peste alta, un proiect reușit, primul de acest gen al organizației gazdă, iar pe această cale mulțumim atât organizatorilor căt și tuturor participaților din cadrul proiectului pentru împărtășirea cunoștințelor și deschiderea de care au dat dovadă pe tot parcursul proiectului «Enter to Exit Mode in Employability».

Timpul a trecut rapid însă a fost suficient pentru a pleca cu un bagaj de informații îmbunătățit iar unii dintre noi cu planuri de viitor în ceea ce privește anteprenoriatul!"


Dacă vrei să afli mai multe informații despre programul Erasmus+, urmărește pagina Facebook GEYC și alătură-te comunității GEYC - unde vei fi primul care află despre astfel de oportunități. În secțiunea Mobility Center poți găsi informații despre proiectele pentru care recrutăm participanți în viitor. De asemenea, îți recomandăm să citești articolul FAQ: Mobility center, care răspunde la cele mai frecvente întrebări cu privire la mobilitățile europene coordonate de GEYC. Succes!