15 July 2015

Cum a fost la proiectul Erasmus+ „Social Media Bridges”

Colega noastră, Alexandra, tocmai s-a întors din Germania unde a participat la proiectul Erasmus+ „Social Media Bridges” conectat cu proiectul Digital particiaption Camp&Summit (DPC). Ea a avut parte de o experiență de învățare tare frumoasă și ne povestește mai jos cum a fost.


Social Media Bridges este un proiect Erasmus+ desfășurat în Münster, Germania, conectat cu proiectul Digital Participation Camp & Summit (DPC). Ce înseamnă asta? Prin programul Erasmus+ participanții europeni au putut luat parte la proiectul DPC, primind finanțare de la Comisia Europeană (ca în cazul oricărui proiect Erasmus+).

DPC este o inițiativă frumoasă care aduce laolaltă fotografi, jurnaliști, bloggeri, specialiști în Social Media, Design Graphic, Web Development și antreprenori sociali din diferite colțuri ale lumii pentru a lucra împreună și a dezvolta proiecte digitale care să aducă o contribuție socială. La ediția de anul acesta au participat 90 de tineri din 33 de țări și împreună am dezvoltat 8 proeicte sociale. Am avut la dispoziție echipament, un studio foto și suport permanent din partea organizatorilor și a tuturor participanților.



Timp de 12 zile am învățat, m-am dezvoltat, am cunoscut oameni frumoși și extrem de talentați, am legat prietenii pe viață, am descoperit și înțeles diferite culturi, tradiții și religii. Am avut chiar și o zi liberă în care am vizitat Amsterdam (am postat poze din Amsterdam în articolul Amsterdam in 20 photos de pe blogul meu).

Am avut parte și de workshop-uri foarte utile care au abordat teme precum Social Media Marketing, fotografie, editare în Adobe Photoshop, inovație etc.

Seara interculturală a fost una bogată și foarte diversificată din punct de vedere cultural, comparativ cu alte proiecte la care am mai participat.

Experiența în sine a fost una deosebită, acesta fiind unul dintre cele mai bune proiecte la care am participat până acum, cu cel mai puternic impact. Cred că pozele vorbesc de la sine și arată energia care era în aer fiecare zi. Îți recomand din tot sufletul să profiți și tu de programul Erasmus+ și să te convingi cât de mult te va schimba și dezvolta.”





Dacă vrei să afli mai multe informații despre programul Erasmus+, urmărește pagina Facebook GEYC și alătură-te comunității GEYC - unde vei fi primul care află despre astfel de oportunități. În secțiunea Mobility Center poți găsi informații despre proiectele pentru care recrutăm participanți în viitor. De asemenea, îți recomandăm să citești articolul FAQ: Mobility center, care răspunde la cele mai frecvente întrebări cu privire la mobilitățile europene coordonate de GEYC. Succes!