06 September 2014

Apel participanți: Cursuri intensive de management de proiect și comunicare în cadrul SMARTER Academy

SMARTER Academy invită tinerii din București să dobândească competențe avansate de management de proiect și de comunicare. Activitățile sunt organizate de GEYC și co-finanțate de Ministerul Tineretului și Sportului prin Direcția de Sport și Tineret a Municipiului București.

Până pe 5 octombrie 2014, tinerii bucureșteni se pot înscrie la 2 module de formare menite să le crească șansele de intrare pe piața muncii sau posibilitățile de a-și deschide o afacere. Managementul de proiect și comunicarea reprezintă competențe esențiale transversale indiferent de industrie. Află mai multe despre SMARTER Academy.


Perioada de desfășurare: 15 august - 15 noiembrie 2014
Project Management Academy
Communication & PR Academy
Termen de înscriere
5 octombrie 2014Înscrie-te acum!
Selecție și confirmare participare
6-10 octombrie 2014
Cursuri 11 oct. 2014, 09:00 - 19:30
18 oct. 2014, 09:00 - 14:00
19 oct. 2014, 09:00 - 14:00
25 oct. 2014, 09:00 - 14:00
12 oct. 2014, 09:00 - 17:00
18 oct. 2014, 15:00 - 20:00
19 oct. 2014, 15:00 - 20:00
25 oct. 2014, 15:00 - 20:00
Pregătire proiect final, consultanță
27 octombrie - 7 noiembrie 2014
Evaluare
8 noiembrie 2014, orele 10:00 - 16:00

Loc de desfășurare: București, România (locația exactă va fi transmisă ulterior participanților selectați)

Public țintă: 30 de tineri, 18-25 ani din București (15/modul de formare)
Proiectul se adresează tinerilor cu potențial aflați în primii ani de facultate, interesați de tehnici și metode specifice managementului de proiect și comunicării, disponibili pe întreaga durată de desfășurare a activităților.
Persoanele din afara publicului țintă pot candida, însă nu sunt eligibili pentru primirea unei burse și implicit ar trebui să își acopere singuri costul de participare.

Module de formare:
  1. ”Project Management Academy” (20h);
  2. ”PR and Communication Academy” (20h),


Termen limită înscrieri: 5 octombrie 2014 - Înscrie-te acum!

Formator:
Gabriel BREZOIU (Blog personal | CV Linkedin) este fondator și Manager General al GEYC. În calitate de Manager de proiecte (din 2007), trainer (din 2008) și blogger (din 2007), are o largă experiență teoretică și practică privind comunicarea (orală și scrisă), relațiile publice, vorbitul în public, comunicarea nonverbală și utilizarea rețelelor sociale în România și în Uniunea Europeană.

Formare profesională
  • absolvent al Departamentului de Pregătire a Personalului Didactic şi al Facultăţii de Management (Academia de Studii Economice București), masterat în „Managementul proiectelor”;
  • certificări ANC (fostul CNFPA): Management de proiect, Formator de formatori, Comunicare,  Comunicare în limba engleză, Leadership, Economie socială;
  • certificări europene: ECDL, Cambridge - Young enterprise, Business responsibility;
  • programe de specializare (2009 - prezent): Franța, Marea Britanie, Luxembourg, Belgia, Spania, Danemarca, Italia, Georgia, Grecia, Ucraina, Bulgaria, Azerbaidjan, Polonia, Turcia;

Evaluare:
La finalizarea cursurilor, tinerii împărțiți pe echipe vor avea la dispoziție două săptămâni pentru a realiza un proiect pentru evaluarea finală. Prezentarea proiectelor se va face sub forma unui concurs ce va fi jurizat de către o comisie alcătuită din 3-5 reprezentanți a 3 organizații (vor fi invitate persoane din partea mediului ONG, mediului privat și al instituțiilor publice). Membrii comisiei vor desemna câte o echipă câștigătoare din cadrul fiecărui modul de training.
Acestea vor fi premiate și vor avea posibilitatea de a își implementa proiectul în cadrul GEYC.
La finalizarea modulelor de formare, participanți vor primi un certificat de absolvire.

Finanțare
Costul participării la program este de 500 RON/persoană (nu se percepe TVA). Acesta include toate costurile legate de participarea la program: materiale de training, costurile de formare, costurile ce țin de logistică, pauze de cafea, pauze de masă, tipărituri etc.
Pentru a facilita participarea la curs a tinerilor cu posibilități financiare reduse, GEYC cu ajutorul finanțării obținute de la Direcția de Sport și Tineret a Municipiului București, va oferi până la 30 burse care acoperă 90% din costuri (se pot acorda și burse parțiale de 60% și 30%). Astfel:
  • beneficiarul unei burse de 90% va suporta un cost de doar 50 RON;
  • beneficiarul unei burse de 60% va suporta un cost de doar 200 RON;
  • beneficiarul unei burse de 30% va suporta un cost de doar 350 RON;

Plata taxelor de participare se va face doar după confirmarea participării (în perioada 6-10 octombrie 2014). Vă rugăm să nu plătiți taxa înainte de a primi mesajul oficial de confirmare.
Bursele se vor acorda în mod egal pentru cele două module de formare, încercându-se atât premierea celor mai convingătoare aplicații, cât și considerarea posibilităților financiare reduse.

Aplicații
Se vor realiza prin formularul standard de candidatură al GEYC Learning Center până pe 5 octombrie 2014
IMPORTANT: În formularul de candidatură se va avea în vedere oferirea de răspunsuri la următoarele întrebări în secțiunea EXTRA questions (răspunsurile se scriu direct în secțiunea respectivă, începând cu numărul întrebării la care se răspunde). Absența acestor răspunsuri va atrage după sine respingerea automată a candidaturii.
1. Dacă ați fi în situația de a prezenta GEYC unei persoane necunoscute în 60 de secunde ce i-ați spune ? 
2. Prezintă pe scurt profilul colegului ideal pentru acest workshop și cum l-ați caracteriza pe acesta luând în considerare următoarele: atitudini, cunoștințe, aptitudini.
3. Descrie în 2 rânduri care este băutura ta preferată pe care știi cel mai bine să ți-o prepari singur/ă. Prezintă cât mai detaliat toți pașii necesari preparării băuturii respective.
4. Având în vedere posibilitatea obținerii unei burse pentru participarea la program, care dintre următoarele variante corespunde posibilităților și intereselor tale? (alegerea mai multor variante este indicată)
a) Sunt pregătit(ă) să îmi acopăr singur(ă) costul participării la program fără a avea nevoie de o bursă. 
b) Sunt de acord ca aplicația mea să fie luată în considerare pentru obținerea unei burse de 90%. Contribuția mea va fi în valoare de 50 de RON.
c) Sunt de acord ca aplicația mea să fie luată în considerare pentru obținerea unei burse de 60%. Contribuția mea va fi în valoare de 200 de RON.
d) Sunt de acord ca aplicația mea să fie luată în considerare pentru obținerea unei burse de 30%. Contribuția mea va fi în valoare de 350 de RON.

Contact: Mihaela VOINEA - Deputy Project Manager <mihaela.voinea(at)geyc.ro>

Termen limită înscrieri: 5 octombrie 2014 - Înscrie-te acum!




Organizator:
Group of the European Youth for Change - GEYC este o organizație românească non-profit de tineret implicată în proiecte la nivel național și internațional, ce are drept scop capacitarea tinerilor de a schimba în bine comunitățile din care fac parte. Asociația GEYC a organizat de-a lungul timpului proiecte educaționale (programe de formare, seminarii, conferințe), proiecte interculturale (schimburi de tineri). Specializată în proiecte digitale și de creștere a angajabilității tinerilor, GEYC face parte in ”Grand Coalition for Digital Jobs” – inițiativă a Comisiei Europene. Printre evenimentele anului marca GEYC se numără și EDYS (European Digital Youth Summit).

Follow-up:
SMARTER Academy reprezintă o inițiativă de continuare-dezvoltare (follow-up) a proiectului SMARTER (RO-43-E107-2013-R3) finanțat de Comisia Europeană prin programul „Tineret în acțiune”. Responsabilitatea privind acest material revine autorului (Asociația GEYC), Comisia Europeană neputând fi făcută responsabilă în niciun fel.