12 August 2014

Tineretul comunică tot mai digital: Sărbătorim Ziua Internațională a tineretului prin lansarea înscrierilor la European Digital Youth Summit (EDYS)


Pentru a marca Ziua internațională a tineretului (12 august) și faptul că tehnologiile digitale cuceresc tot mai mult viața profesională, educațională și timpul liber al tinerilor, GEYC anunță lansarea înscrierilor la European Digital Youth Summit (EDYS), disponibilă, în mod gratuit, începând cu 12 august 2014 pe adresa edys.eu.


European Digital Youth Summit (EDYS) este cel mai mare eveniment digital de tineret al anului reunind peste 100 de participanți din 14 țări europene, la București. Acesta va avea loc pe 28 august 2014, la Palatul Parlamentului din capitală fiind organizat de GEYC și Camera Deputaților sub înaltul patronaj al Parlamentului European. 



Tema centrală a întâlnirii este dată de legătura dintre mijloacele digitale, tineri și găsirea unui loc de muncă. Participanții vor avea posibilitatea de a pune în discuție cele mai importante tendințe în aceste domenii, de a cunoaște proiecte inovative și de a afla de oportunități europene dedicate lor. Evenimentul are loc în cadrul proiectului SMARTER organizat de GEYC cu sprijinul financiar al Comisiei Europene prin programul „Tineret în acțiune”.




Tinerii și specialiștii interesați se pot înscrie în mod gratuit să ia parte la această activitate pe edys.eu. Înscrierile au loc în perioada 12-23 august 2014.

EDYS reprezintă punctul central de întâlnire și dialog al reprezentanților unor industrii variate având ca element comun tematica intrării pe piața muncii și tendințele digitale. Aceste mijloace constituie o oportunitate deosebită pentru tineri, atât pe calea angajării, cât și pe cea a antreprenoriatului. Noi îi provocăm la o lecție de curaj: să învețe să folosească mijloacele digitale în interesul lor profesional.” (Gabriel Brezoiu, Manager general GEYC și Manager proiect SMARTER)

Instrumentele digitale deschid învățarea și creează locuri de muncă. Fiecare tânăr trebuie să fie pregătit să profite cât mai mult de revoluția digitală. Europa are nevoie ca ei să beneficieze de această oportunitate.” (Neelie Kroes, Vicepreședintele Comisiei Europene pentru Agenda Digitală)

Având în vedere că European Digital Youth Summit este legat de două dintre principalele domenii de interes ale Parlamentului European, respectiv politicile de tineret și agenda digitală, îmi revine plăcerea să acord acestei inițiative patronajul Parlamentului European.” (Martin Schulz, Președintele Parlamentului European)