10 December 2013

Campania SMYLE: Seminar „Tineri informaţi pentru o economie durabilă” la Adjud

Școala Gimnazială ,,Mareşal Al. Averescu” din Adjud a organizat seminarul „Tineri informaţi pentru o economie durabilă” în cadrul Campaniei SMYLE, eveniment  care a avut un ecou pozitiv printre elevi, cadre didactice, reprezentanți ai comunității locale și invitați din diferite domenii de activitate.

Școala Gimnazială ,,Mareşal Al. Averescu”, Adjud
prof. coordonator Florentina SEVERIN
Activitatea, de tip seminar, s-a desfășurat sub sloganul „Tineri informaţi pentru o economie durabilă” și susținută la Școala Gimnazială ,,Mareşal Al. Averescu” din Adjud, în prezența a 50 de elevi ai claselor VII-VIII, 12 cadre didactice și 10 invitați, printe care și doamna Doroftei Maria, reprezentant al AJOFM- Vrancea. 
Coordonatorul activității a fost doamna profesor Severin Florentina, susținut de doamna profesor Lazăr Iulia în calitate de Consilier educativ al unității și de domnul director, Ciucur Ioan, directorul unității.
Elevilor li s-au evidențiat printr-un PPT informații despre campania SMYLE., (prin resursele puse la dispoziție de centrul de resurse GEYC) unde s-a prezentat rolul calculatorului, al mijloacelor Social Media în informarea tinerilor pentru a combate șomajul. 
Doamna Doroftei, invitatul activității, a accentuat prin diferite exemple șansa pe care o au tinerii dacă sunt informați la timp, avantajele pe care le oferă calculatorul în acest scop . 
Cei prezenți, au susținut la unison că dobândirea competenţelor digitale este foarte importantă atunci când actualii tineri vor voi un loc de muncă, pentru că le va fi ușurat procesul de căutare.
Cei mici, elevii clasei a V-a A, fiind și ei atrași de pregătirile evenimentului, au susținut prin creionarea afișelor din cadrul campaniei.
Elevii au arătat interes față de acest eveniment, au conștientizat importanța subiectului supus spre dezbatere și că vor ,,împrăștia” informațiile prezentate în familie, în diferite grupuri de prieteni sub forma jocului ,,Telefonul fără fir”. Totodată, ei au susţinut că vor fi prezenți și la alte activități de genul celei desfășurate, dacă vor mai avea loc pe viitor.

Pentru mai multe poze ale campaniei SMYLE, accesaţi pagina de facebook GEYC.