08 December 2013

Campania SMYLE: Seminar „Generaţia tânără - succesul economiei de mâine!” la Galaţi

Un nou eveniment din cadrul campaniei SMYLE a avut loc la Colegiul Economic „Virgil Madgearu” din Galaţi. În cadrul seminarului s-a discutat despre cauze ale şomajului în România şi calea de diminuare a acestuia.

Colegiul Economic „Virgil Madgearu”, Galaţi
 
prof. coordonator Cristina LIXANDRU 
Seminarul SMYLE a avut loc la Colegiul Economic „Virgil Madgearu” din Galaţi sub coordonarea doamnei profesor Cristina Lixandru. Activitatea s-a desfăşurat sub forma unei dezbateri pornind de la broşura „Generaţia tânără - succesul economiei de mâine!”. Au fost analizate cauzele şomajului înregistrat în rândul tinerilor din România. S-au analizat soluţiile pentru combaterea şomajului. Participanţii la activitate au fost împărţiţi în echipe de 4 persoane care au dezbătut cauzele şomajului şi au identificat soluţii proprii de combatere sau diminuare aleGEYC acestuia. La final s-a organizat un tur al galeriei în urma căruia au fost centralizate cele mai viabile căi de diminuare ale şomajului.
Concluzia activităţii a fost că prin muncă şi acceptare, prin cultivarea unei profunde stime de sine, viitorii absolvenţi pot fi factori importanţi ai economiei şi vor contribui cu brio la diminuarea şomajului în rândul tinerilor.

Pentru mai multe poze, accesaţi pagina de facebook GEYC.