16 December 2013

Campania SMYLE: Seminar „Digital Natives – Digital Immigrants” la Piatra-Neamţ

La Colegiul Național „Calistrat Hogaș” din Piatra-Neamț s-a desfăşurat seminarul „Digital Natives – Digital Immigrants”, care a avut ca scop creşterea gradului de conştientizare a competenţelor digitale  în vederea inserției pe piața muncii.

Colegiul Național „Calistrat Hogaș”, Piatra-Neamț
prof. coordonator Mihaela-Cătălina Tărcăoanu
Colegiul Național „Calistrat Hogaș” din Piatra-Neamț, reprezentat de dl prof. Florin Irimia, în calitate de director, şi dna prof. Mihaela-Cătălina Tărcăoanu, în calitate de voluntar și coordonator eveniment, a organizat seminarul „Digital Natives – Digital Immigrants”, în cadrul programului Tineret în Acțiune SMYLE (Social Media & Youth – Learning for Emplyoment), în parteneriat cu GEYC (Group of the European Youth for Change) miercuri, 27 noiembrie 2013, în Sala de Festivităţi „Sidonia Hogaș”, începând cu ora 13.00. 
Principalul obiectiv al acestei activități cu rol informativ-formativ constă în creșterea gradului de conștientizare privind importanța competențelor digitale în rândul tinerilor de 15-30 de ani din România în vederea inserției pe piața muncii. Numeroase statistici, articole, note, informări emise de instituţii avizate subliniază această nevoie acută. 
În cadrul seminarului au fost abordate următoarele teme/ aspecte: prezentarea specificului Permisului European de Conducere a Computerului (ECDL – European Computer Driving Licence – Colegiul Național „Calistrat Hogaș” fiind centru acreditat ECDL; prof. Manuela Preisler); Cariere de succes în IT (prezentare PPT, Mădălina Ignat, clasa a XI-a C); Netiquette (Codul bunelor maniere pe internet, Ștefana Brumă, clasa a XI-a C), proiecția unor fragmente din scurtmetrajul „Fața galbenă care râde”. De asemenea, la eveniment au participat, dl. Mihai Amăriuței – exemplu de om de afaceri de succes (SC Ambra SRL), dna psiholog Olena Munteanu, AJOFM Neamț, dl Alin Minuț, realizatorul emisiunii IT Zone de la EST TV). 
Prezența invitaților, care au transmis elevilor participanţi mesajul privind necesitatea unei permanente preocupări pentru învăţare și pentru formarea de competenţe variate (inclusiv cele digitale), a făcut ca evenimentul să fie un succes.

Articole despre eveniment au apărut în Ziarul Ceahlăul, Ziarul Piatra Neamţ şi pe site-ul liceului.
Pentru mai multe poze, accesaţi pagina de facebook GEYC.