07 December 2013

Campania SMYLE: „Dezvoltarea personală prin prisma dezvoltării competenţelor digitale” la Botoşani

Un alt eveniment a avut loc la Colegiul Tehnic „Gheorghe Asachi” din Botoşani şi anume campania de conştientizare  „Dezvoltarea personală prin prisma dezvoltării competenţelor digitale”. Campania s-a desfăşurat în parteneriat cu Liceul Tehnologic "Elie Radu" şi Şcoala Gimnazială „Vârfu Câmpului” din judeţul Botoşani.

Colegiul Tehnic „Gheorghe Asachi”, Botoşani
prof. coordonator Georgeta CREŢU
Campania SMYLE  „Dezvoltarea personală prin prisma dezvoltării competenţelor digitale” a fost derulată de Colegiul Tehnic „Gheorghe Asachi” din Botoşani, în parteneriat cu centrul de resurse GEYC, sub coordonarea doamnei profesor Georgeta Creţu. Evenimentul a avut ca obiectiv principal creşterea gradului de conştientizare al tinerilor privind importanţa formării şi dezvoltării competenţelor digitale. Prin sprijinul acordat aprofundării competenţelor digitale, se punctează faptul că acestea sunt cheia creşterii prosperităţii unei naţiuni şi a unei vieţi mai bune pentru membrii săi. Ele contribuie la creşterea economică atât în mod direct, prin creşterea productivităţii muncii, cât şi indirect, prin crearea unei capacităţi mai mari de a adopta noi tehnologii şi metode de lucru şi pentru a stimula inovarea. În cadrul campaniei au avut loc dezbateri şi prezentări de materiale privind angajabilitatea tinerilor şi competenţele care contribuie la creşterea acesteia. Dintre cele mai apreciate materiale folosite in campanie se pot menţiona: documentarul „Rolul social media în căutarea unui loc de muncă”, broşura „Generaţia tânără - Succesul economiei de mâine”(distribuită tuturor participanţilor şi invitaţilor noştri) şi studiul de caz „Employ Adam”.
Evenimentul a avut un impact pozitiv, atât în rândul elevilor de liceu din clasele terminale, a elevilor de la Şcoala Profesională, cât şi a elevilor de gimnaziu care acum au mai multă nevoie de informaţie, de o bună orientare şcolară şi profesională.
Partenerii evenimentului au fost : Liceul Tehnologic „Elie Radu” şi Şcoala Gimnazială „Vârfu Câmpului” din judeţul Botoşani, iar ca invitaţi au fost prezenţi profesori-ingineri din învăţământul tehnic local.

Pentru mai multe poze, accesaţi pagina de facebook GEYC.