06 December 2013

Campania SMYLE: Seminar „Piaţa muncii şi noile tehnologii” la Slobozia

La Colegiul Naţional „Mihai Viteazul” din Slobozia a avut loc seminarul „Piaţa muncii şi noile tehnologii” din cadrul campaniei SMYLE. Evenimentul şi-a propus să ofere informaţii despre situaţia şomajului în prezent şi perspectivele găsirii unui loc de muncă.

Colegiului Național „Mihai Viteazul”, Slobozia
prof. coordonator Gabriela ISTRATE
Evenimentul a avut loc în data de 21.11.2013, la Sala de festivități a Colegiului Național „Mihai Viteazul” din Slobozia, sub coordonarea doamnei profesor Gabriela Istrate. La eveniment a participat şi un reprezentant al Agenției Județene de Ocupare a Forței de Muncă Ialomița. Participanții au fost elevi cu vârsta de 17-18 ani, dar și cadre didactice. Obiectivele propuse pentru această activitate au fost: a) oferirea de informații despre programul Tineret în Acțiune, Asociația GEYC și despre proiectul SMYLE; b) informații despre piața muncii din Ialomița - rata șomajului, meserii căutate, oferta de formare a AJOFM, etc; c) informații despre rețeaua EURES, cu activitate practică (crearea contului, căutare angajator, CV Europass, etc). Momentele au fost astfel structurate încât să ajute la atingerea obiectivelor, metodele și mijloacele folosite fiind prezentări PPT, internet, afișe, pliante, broșuri. S-au folosit și prezentări video, puse la dispoziție de centrul de resurse GEYC.
Ca partener a evenimentului a fost alături Agenția Județeană pentru Ocuparea Forței de Muncă, Ialomița
Colegiul îşi propune să desfăşoare şi pe viitor alte activități în colaborare cu AJOFM Ialomița, având grup țintă elevii din clasele XI-XII. De asemenea,se vor pune bazele unor colaborări cu diferiți agenți economici din Slobozia, tema fiind angajarea tinerilor pe piața muncii, iar în urma desfășurării acestei activități referitoare la avantajele competențelor digitale în găsirea unui loc de muncă, numărul elevilor care vor susține examenul de certificare ECDL va crește.

Pentru mai multe poze, accesaţi pagina de facebook GEYC.