05 December 2013

Campania SMYLE: Seminar „SMYLE - pentru o viaţă mai bună” şi Campanie „Importanţa competenţelor digitale pentru angajabilitate” la Ploieşti

La Colegul Naţional „Alexandru Ioan Cuza” din Ploieşti s-a desfăşurat seminarul „SMYLE- pentru o viaţă mai bună”, precum şi o campanie de diseminare a subiectului dezbătut. Evenimentul a avut ca scop evidenţierea rolului pe care îl are social media în procesul de angajare şi importanţa dobândirii competenţelor digitale.

Colegiul Naţional „Alexandru Ioan Cuza”, 
Ploieşti
Evenimentul s-a desfăşurat în sala Multimedia a Colegiului Naţional „Alexandru Ioan Cuza” din Ploieşti, în data de 14/11/2013, unde au participat un număr de 90 elevi proveniţi din clasele a 11-A, 11-E, 11-F, sub îndrumarea profesorilor Ozana Matei, Ana-Maria Balajel, Sanda Craina, Roxana Păun.
Deschiderea a fost realizată de doamna director al Colegiului Naţional „Alexandru Ioan Cuza” , prof. Rodica Popescu, care a subliniat importanţa competenţelor digitale în societatea actuală. 
În continuare, prof. Ana-Maria Balajel a prezentat într-un material pps campania SMYLE şi coordonatorul principal al acesteia, GEYC. S-au introdus noţiunile de „social media”, „compeţente digitale”, „comunicare şi dezvoltare personală”, „multimedia”. Doamna prof. Sanda Craina a prezentat informaţii din experienţa acumulată prin participarea la seminariile internaţionale pe această temă. Restul activităţii s-a bazat pe materialele create şi prezentate de elevi (broşuri, filme, prezentări prezzi). 
Elevii participanţi la seminar au conştientizat importanţa competenţelor digitale şi a rolului social media în creşterea şanselor pentru angajarea lor.
Colegiul Naţional „Alexandru Ioan Cuza” a fost invitat să desfăşoare campania SMYLE la Colegiul Naţional "Nichita Stănescu" şi la diverse ore de dirigenţie în liceele din Ploieşti.

Pentru mai multe informaţii şi poze, accesaţi pagina de facebook GEYC, site-ul liceului sau blogul despre Tehnologia Informaţiei şi a Comunicaţiilor.