24 November 2013

Campania SMYLE: Seminar la Liceul Tehnologic „Aurel Rainu” din Fieni

La Liceul Tehnologic „Aurel Rainu” din Fieni a avut loc Seminarul SMYLE, unde s-a discutat despre situaţia şomajului în România şi la nivelul Uniunii Europene, punându-se accent şi pe modul  de elaborare a CV-ului,  pentru dobândirea unui loc de muncă.

Liceul Tehnologic „Aurel Rainu”, Fieni
prof. coordonator Carmen FRĂŢILĂ
În Fieni, la Liceul Tehnologic „Aurel Rainu”, a avut loc Seminarul SMYLE, coordonat de doamna profesor Carmen Frăţilă. La eveniment au fost prezentate informații, studii de caz, rapoarte, statistici şi au fost discutate principalele aspecte ale șomajului tinerilor la nivel local, în România și la nivelul Uniunii Europene. Elevii au fost foarte interesaţi de noile metode pentru elaborarea unui CV şi au conştientizat eficienţa, modul de concepţie şi aplicare a acestora. Informaţiile prezentate, precum şi dezbaterile din timpul evenimentelor, au constituit o bază esenţială pentru elevi în vederea găsirii unui loc de muncă.
Datorită dificultăţii integrării absolvenţilor şcolilor pe piaţa muncii, aceste seminarii au fost considerate benefice pentru dobândirea compeţentelor digitale, în vederea identificării unui loc de muncă. În acelaşi timp, elevii şi-au dezvoltat creativitatea şi gândirea critică constructivă.

Pentru mai multe poze, accesaţi pagina de facebook GEYC.