22 November 2013

Campania SMYLE: Seminarul „Competențele IT – o șansă în plus pentru un viitor mai bun” la Târgovişte

La Colegiul Național „Constantin Cantacuzino” din Târgoviște s-a desfăşurat seminarul „Competențele IT – o șansă în plus pentru un viitor mai bun”, ce a vizat conștientizarea elevilor asupra importanței dezvoltării competențelor digitale şi identificarea principalelor aspecte ale şomajului în rândul tinerilor.


Un eveniment deosebit care s-a desfășurat zilele acestea la Colegiul Național „Constantin Cantacuzino” din Târgoviște, coordonat de doamna profesor Gabriela Istrate, a vizat conștientizarea elevilor asupra importanței dezvoltării competențelor digitale. Astfel, în cadrul unui seminar SMYLE inițiat sub egida GEYC și având ca model evenimentele specifice programului european „Tineret în acține”, 50 de elevi de la clasele a X-a, a XI-a și a XII-a, 13 profesori și 5 invitați din comunitate au aflat informații interesante despre rolul tehnologiilor moderne în alegerea carierei și dobândirea unui loc de muncă.
Colegiul Naţional „Constantin Cantacuzino”,
Târgovişte
prof. coordonator Gabriela ISTRATE
Au fost dezbătute principalele aspecte ale șomajului tinerilor în județul Dâmbovița, în România și la nivelul Uniunii Europene. S-au căutat soluții pentru conturarea unui viitor mai optimist privind inserția socială a tinerilor. Între aceste soluții, de departe cea mai integratoare este determinată de dezvoltarea competențelor IT și definirea unui profil profesional competitiv, adecvat societății contemporane. În acest context, profesorii au reliefat importanța orelor de informatică, iar elevii și-au exprimat interesul pentru aprofundarea cunoștințelor TIC și chiar dobândirea unui certificat ECDL.
Seminarul SMYLE „Competențele IT – o șansă în plus pentru un viitor mai bun” a avut un impact benefic asupra comunității locale, prin definirea unei strategii vizând dezvoltarea competențelor 
digitale în rândul elevilor colegiului.

Pentru mai multe informaţii şi poze, puteţi accesa blogul liceului, respectiv pagina de facebook GEYC.