24 November 2013

Campania SMYLE: Seminar organizat de Asociaţia Kelsen la Baia Mare

Asociaţia Kelsen a organizat Seminarul SMYLE la Baia Mare, unde au participat atât elevi din clasele terminale, cât şi studenţi, masteranzi, cadre didactice, reprezentanţi ai ONG-urilor locale şi ai organizaţiilor private. La eveniment au fost abordate teme precum situaţia angajabilităţii tinerilor şi importanţa dobândirii competenţelor digitale.


Seminarul SMYLE, organizat de Asociaţia Kelsen din Baia Mare, s-a desfăşurat pe data de 13.11.2013 în două locaţii: Casa Tineretului şi Liceul de Artă din Baia Mare, sub coordonarea doamnei Alexandra Mitre. În locaţia numită Casa Tineretului au fost prezente 50 persoane, din care elevi ai claselor terminale, studenţi şi masteranzi în anii terminali, reprezentanţi ai ONG-urilor locale, ai organizaţiilor private, cadre didactice. La eveniment au fost prezentate măsuri guvernamentale de integrare a tinerilor pe piaţa muncii, oportunităţi de care ar putea profita dupa ce îşi termină studiile, fie pentru a se angaja, fie pentru a-şi înfiinţa propria afacere, fie pentru a aplica pentru stagii de practică, voluntariat, formare profesională. De asemenea, s-a discutat şi despre importanţa competenţelor digitale în găsirea unui loc de muncă, în aplicarea pentru stagii de practică, voluntariat sau formare profesională. S-a prezentat rolul pe care îl are social-media, precum şi principalele reţele sociale pe care tinerii le pot folosi pentru a-şi facilita accesul pe piaţa muncii. Tinerii au adresat întrebări invitaţilor, care au intervenit în discuţii pentru a-i stimula să se înscrie la ANOFM după absolvirea studiilor şi de a aplica pentru stagii de practică şi voluntariat înainte de a aplica pentru un loc de muncă. 
Asociaţia Kelsen, Baia Mare
coordonator dna. Alexandra MITRE
În locaţia numită Liceul de Arte, s-au prezentat aceste informaţii la două clase de elevi împreună cu cadrul lor didactic. Aceştia au adresat întrebări şi au fost interesaţi de oportunităţile prezentate. Toţi tinerii participanţi au primit câte şase seturi de pliante din partea AJOFM Maramureş.
Partenerii din cadrul acestui seminar au fost: SC Centrul de excelenţă pentru resurse comunitare SRL, SC Mentor Com SRL, SC Job Trainer Motoc SRL, SC GVM Profesional Marmatia SRL, AJOFM Maramureş, Inspectoratul Şcolar Judeţean Maramureş, Liceul de Artă Baia Mare, Asociaţia Deis, Asociaţia GAL Maramureş-Vest, Fundaţia Turism în Maramureş, Direcţia Judeţeană pentru Tineret şi Sport.

Pentru mai multe poze, puteţi accesa pagina de facebook GEYC.